Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Tenna Lyng Svensson (tidligere skribent)

Lagt online på Babyinfo.dk:
2009-02-17 14:41:25

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Bedsteforældre

Dengang de slog børn ihjel

Når tiderne skifter og retningslinjerne ændrer sig, kan det svært at vide hvad der er rigtigt.

Der var engang da man ikke måtte lægge børn til at sove på ryggen. Så ville de aldrig få udviklet den rigtige muskulatur i nakken og ryggen og mave-tarm-systemet ville ikke virke optimalt. Det var dengang da fx jeg var et lille, uskyldigt spædbarn. Da skulle små børn sove på maven, for det var bedst. I dag må de det ikke, for så sker det der væmmelige vuggedød.

Der var også engang da man gerne måtte lade børn sidde i en skråstol. Den var støttende for ryggen og tillod dem samtidig at sidde lidt mere op, så de kunne følge med i alting. Personligt har jeg vist siddet en hel del i en skråstol. Nu er det skadeligt for ryggen og de små poder må helst slet ikke sidde op før de flytter hjemmefra.

Så var der engang da man glad og gerne fodrede børn med æg uden at de var gennemkogt eller centrifugeret. Som i en æggesnaps fx. Til dem der ikke ved hvad det er, kan jeg fortælle, at det er et råt æg eller bare en rå æggeblomme rørt op med sukker. Slut. Det var kræs, da jeg var barn. I dag kunne man aldrig finde på at give noget menneske råt æg.

Der var tilmed engang hvor økologi ikke engang var et ord. Hvor grøntsagerne og kødet havde vokset hhv. gået på sprøjtede marker og i ukrudtsmidler til topskuddene hhv. knæene. Nu kan man vist knapt købe en bog om småbørn uden at den som en selvfølge går ud fra, at du da ikke putter ikke-økologiske madvarer i munden på dit barn.

Det var dengang jeg var barn. Jeg er født i 1984, så det er ikke så længe siden. Det er en anden verden Dana vokser op i. Og hendes bedsteforældre er vist bange for at alt hvad vi gør er en anklage mod dem. I hvert fald kommer der med jævne mellemrum kommentarer om, at det da er utroligt at Emma og jeg har overlevet, sådan som vi er blevet mishandlet. De kære væsener mener det i spøg, men der ligger nok en del alvor bag.

Nu er tiden nemlig kommet, hvor de må se deres opdragelse af os taget op til revision og dom. Vi viderefører de ting de gjorde rigtigt og dropper andre ting. Nu er Emma og jeg ikke blevet opdraget ens, så det er uundgåeligt at vi eliminerer visse elementer fra begge sider. Derfor er det også uundgåeligt at Danas bedsteforældre på et tidspunkt vil bemærke, at der er ting som vi gør helt anderledes end de gjorde det da vi var små. I de fleste af tilfældene vil det sikkert ikke engang være et bevidst valg. Jeg kan altså bare ikke huske hvordan mine forældre håndterede alle situationer.

Jeg håber, at de værdifulde bedsteforældre vil huske på, at eftersom vi stadig har et godt forhold til hinanden forældre og børn imellem, så har de nok ikke gjort uoprettelig skade. Og som de selv siger: Både Emma og jeg lever da endnu. 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Bedsteforældre
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[17-02-2009 14:41]   

 

VEVOTkFcJ1MgSEr4Uk5F

» Alle artikler fra Tenna\'s hjørne


Den store personlighed
Myten om det passive spædbarn


De kloge mødre
Ting man lærer af at være forældre


Skrankepaveri
Faderskabssagen


Bedsteforældre
Dengang de slog børn ihjel


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau