Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Tenna Lyng Svensson (tidligere skribent)

Lagt online på Babyinfo.dk:
2009-04-05 14:17:54

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Den store personlighed

Myten om det passive spædbarn

Før Dana blev født, regnede vi med at sådan et stykke baby nok, i hvert fald det første halve års tid, var sådan noget der mest lå ned.

Vi havde regnet med at hun ville være gladest og tryggest når hun lå i vores arme, mens vi blidt talte til hende og langsomt introducerede legetøj - stadig i vores trygge arme. Det var også lige præcis sådan det var de første to uger.

Siden har hun kategorisk nægtet at ligge i nogens arme. Hun ville op at sidde, og det kunne kun gå for langsomt. Hun har lige fra starten været meget stærk i ryg og hals, så hun havde ingen problemer med at sidde op, når man holdt balancen for hende.

Selvfølgelig forsøgte vi at lægge hende ned ihukommende sundhedsplejens råd om, at de kære små ikke må sidde op på den måde så tidligt. På den anden side syntes vi nok det var lidt hårdhjertet at lægge hende ned hele tiden, når hun nu blev så ulykkelig af det. Så hun fik lov at sidde op når hun var hos os. Til stor fornøjelse for ynglet, som jo meget bedre kunne se den spændende verden.

Nu hvor hun er tre en halv måned gammel, vil hun stadig ikke ligge i armene. Med mindre selvfølgelig at man benytter samme arme til at kaste rundt med hende, give svingture og hoppe op og ned. Det er vældigt sjovt. Hun griner over hele femøren, så længe man tager sig sammen og leger vilde lege. Det der med at ligge og hygge i mors arme er altså ikke noget for en aktiv pige.

Efterhånden er det jo også ved at være lidt kedeligt at sidde ned. Så den sidste måneds tid har hun stået meget op på skødet af sine stakkels intetanende mødre.

Man har et meget bedre overblik over den spændende verden deroppefra. For eksempel kan man være så heldig at få øje på en af kattene. De er et stort hit. De føles sjovt og i det mindste den ene af dem (den retarderede) har ikke noget imod at blive rykket intenst i pelsen. Han tror at hun kæler for ham, og hun oplever følelsen af dejlig blød pels mod sine små tykke fingre. Dog skal man være lidt påpasselig med, hvor hun får fat på ham. Er han for tæt på, skal han jo undersøges på samme måde som alt andet: I munden. Og det får hun alligevel ikke lov til. Er jo trods alt temmelig glad for katten, og desuden er hun slet ikke gammel nok til at få fast føde endnu.
Så forestillingen om det passive spædbarn er blevet grundigt knust. Det holdt hun hurtigt op med at være. Til gengæld er hun meget, meget sjov. Jo mere hun kan, jo sjovere er hun. Med en enkelt undtagelse: Hun har i den sidste måneds tid været meget dygtig til at vågne klokken midt om natten, hyle hysterisk i et kvarter, og så falde i søvn igen. Hun vil ikke have mad, en tør ble hjælper ikke, knus og en finger at holde i hånden gør det kun værre, og verden er i det hele taget et urimeligt sted. Så det trick må hun gerne snart aflære igen. Et kvarter er nemlig lige præcis lang tid nok til at hendes mødre når at blive rigtigt vågne. Og det er altså svært at skrive speciale, når man er lige så træt som havde man været til tre julefrokoster i træk.

Apropos julefrokoster har vi faktisk været dygtige. Vi har nemlig været i byen. Til 25 års fødselsdag med en masse veninder og mere alkohol end man normalt anbefaler til folk på søvnunderskud. Det var herligt at te sig tosset som da vi var 17. Men det bedste af det hele var nu næsten at hente troldungen hos min mor dagen efter.

Hun så ikke ud til at have lidt nogen nød, faktisk havde hun sovet igennem - troløse unge - men man ved jo alligevel aldrig, når man nu er væk fra sin lille tøs. I hvert fald er hun hjemme hos sine mødre igen og veksler mellem at forundre, frustrere og glæde dem. Det er vist et udmærket babyliv.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Den store personlighed
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[05-04-2009 14:17]
fraggle
fraggle
Halvstuderet røver[07-10-2009 11:07]
Svar til hovedtråd:


Stinewatson
Stinewatson
Halvstuderet røver[13-06-2010 09:38]
Svar til hovedtråd:

   

 

VEVOTkFcJ1MgSEr4Uk5F

» Alle artikler fra Tenna\'s hjørne


Den store personlighed
Myten om det passive spædbarn


De kloge mødre
Ting man lærer af at være forældre


Skrankepaveri
Faderskabssagen


Bedsteforældre
Dengang de slog børn ihjel


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau