Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Redaktionen

Lagt online på Babyinfo.dk:
2009-04-04 17:00:21

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Kejsersnit

“Sectio caesarae” - Ved kejsersnit fødes barnet igennem bughulen, og arret vil ligge så langt nede, at det oftest er placeret under din bikinilinie.

I Danmark bliver gennemsnitligt 20 % af alle børn forløst via kejsersnit. Årsagen til et kejsersnit kan være, at barnet ligger forkert, f.eks., at moderkagen dækker for livmoderens åbning, eller barnet ligger med numsen nedad.

Sådan foregår det
Når du har fået planlagt et kejsersnit, skal du oftest ind til dit fødested og tale forløbet igennem. Du aftaler på dette tidspunkt, sammen med en narkoselæge, hvilken type bedøvelse du skal have, og tidspunktet for indgrebet.Oftest aftales alle detaljerne dagen før, og du møder derefter op igen næste morgen.

Selve operationen
Til stede er: To operationslæger, adskillige sygeplejersker, din jordmoder, en narkoselæge og en narkosesygeplejerske.

Før du kommer ind til operationen, bliver du barberet på maven og din øverste kønsbehåring. Herefter bliver du vasket på maven og får placeret et drop i hånden. Du får også indlagt et kateter, så din blære kan tømmes helt for urin, og der bliver sat måleudstyr på dig, som måler ilt i dit blod og din puls.

Den aftalte bedøvelse bliver også givet, og der bliver placeret en skærm ved dit ansigt, så du og din mand eller anden pårørende ikke kan se operationen.

Fra 1 til 10 minutter
Når snittet er blevet lagt, går der fra 1 – 10 minutter før dit barn er ude i sin nye verden.

Når barnet er født, bliver det løftet op af jordmoderen, som suger det rent for fostervand i næse, mund og svælg, og jordmoderen tørrer også barnet rent.

Grunden til jordmoderen suger barnet, er fordi barnet ikke, som ved en almindelig fødsel bliver klemt, og derved får presset fostervandet ud af sine lunger.

Op til far
Oftest kommer det nyfødte barn op til sin far, som kan tage barnet ind på brystet og give det en tryg og varm velkomst til verden. Det anbefales at tage en skjorte eller lignende på, som kan åbnes.

Kejsersnittet sluttes
Efter barnet er ude, fjernes moderkage, og du bliver syet sammen igen. De sting der bliver lavet opløser sig selv, så du behøver ikke at få den fjernet på et senere tidspunkt. Dit bækken bliver i de fleste tilfælde også målt, så lægen kan fastslå, om du er for smal til at kunne føde, hvis I beslutter jer for at få flere børn.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Kejsersnit
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[03-04-2008 14:43]   

 

RvhEU0VM

» Alle artikler fra Fødsel


MamaProfylax
Smertelindring under fødslen.


Kejsersnit
“Sectio caesarae” - Ved kejsersnit fødes barnet igennem bugh...


Fødselssmerter / Fødsels smerter
Smerte fungerer som midlet der retter al opmærksomhed imod f...


Fødested
Du kan selv vælge, hvilket hospital du vil føde på.


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau