Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Zara Kaufmann (tidligere skribent)

Lagt online på Babyinfo.dk:
2009-02-24 16:56:48

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Psoreasis

Tusindvis af børn bliver dagligt mobbet, men nu skal "Lasse og Carinas roadshow" ændre på det.

  Mobning i skolen gør tilværelsen til et helvede for tusindvis af danske børn med psoriasis. Cirka 40.000 under 16 år lider af denne belastende sygdom.

Danmarks Psoriasis Forening starter derfor et landsdækkende anti-mobningsinitiativ, der også er et forum om "psoriasis i hverdagen i tykt og tyndt" for unge psoriasis-patienter i samarbejde med Abbott. Initiativet hedder ”Lasse og Carinas Roadshow”, hvor unge med psoriasis rejser rundt på skoler og afliver myterne om sygdommen. Omgivelsernes accept og forståelse hjælper nemlig ikke alene psykologisk, men dæmper også de fysiske symptomer på psoriasis. Første Roadshow er 25. februar i København.


”Skaldyr”, ”lusedreng” og ”spedalsk” er blot nogle af de øgenavne, som unge med psoriasis udsættes for af deres klassekammerater i de danske skoler. Og det skader ikke alene de ramte unges selvværd og sociale liv. Det forværrer også sygdommen ganske betydeligt. For mobning giver stress, og stress kan både udløse og forværre psoriasis.


Derfor starter Danmarks Psoriasis Forening nu et anti-mobningsinitiativ –”Lasse & Carinas Roadshow” – hvor to unge patienter på frivillig basis rejser landet rundt og fortæller skoleelever, lærere og andre interesserede, hvordan deres accept og forståelse hjælper unge til at overkomme sygdommen og få et helt almindeligt ungdomsliv. Initiativet bakkes op af sponsorkroner fra både Danmarks Psoriasis Forening og Abbott, der er en bredtfavnende health-care virksomhed.


Initiativet skydes i gang på Hovedbanegården i København den 25. februar kl. 13 til 16. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Information er medicin- Information, forståelse og accept er en fantastisk ”medicin” mod psoriasis. Så formålet med initiativet er at gøre folkeskolelærere, forældre og elever opmærksom på, at de aktivt er med til at påvirke psoriasisbørns helbred. Hvis et barn bliver mobbet, bliver sygdommen værre. Hvis det ikke bliver mobbet, får barnet det fysisk bedre, og symptomerne bliver mærkbart mindre, siger Preben Lundquist, Danmarks Psoriasis Forening, Formand for Storkøbenhavns Kredsen.  


Selvom flere end 150.000 danskere har psoriasis, er der rigtig mange mennesker, som ikke kender sygdommen. Og uvidenheden resulterer desværre ofte i fordomme og mobning. En sejlivet myte er, at psoriasis smitter, men det gør sygdommen ikke.


Tag kontrol over sygdommen- Vi vil vise børn og unge, at de sagtens kan leve et helt almindeligt liv med venner, strandture og sportsaktiviteter uden at bekymre sig alt for meget om psoriasisen. Vi har nogle konkrete råd til, hvordan man kommer mobning til livs og lærer at styre sygdommen i stedet for at lade sygdommen styre én, fortæller Carina Leeholm fra Lyngby, som sammen med Lasse Nielsen fra Aalborg udgør ”Lasse & Carina”.


Lasse og Carina er i dag i starten af 20erne og er selv blevet mobbet med deres sygdom. De er blevet kaldt onde øgenavne og har haft skolekammerater, som gik med gummihandsker i deres nærvær, fordi kammeraterne var bange for at blive smittet,


Carina blev mobbet op til 2.g, hvor hun skiftede gymnasium. Lasse fik stoppet mobningen ved at holde et oplæg for hele skolen inklusiv lærere. Som 11-årig.


- Jeg fortalte hele min skole om min sygdom. Jeg viste et diasshow, som min lærer havde hjulpet mig med at lave. Mobningen stoppede efter oplægget, og i løbet af en uge forsvandt rigtig mange af mine sår i hovedbunden og på benene, siger Lasse.


Psoriasis viser sig som store kløende sår på hele kroppen, der skæller. Det ser voldsomt ud, men smitter ikke. Psoriasis er en af de mest almindelige hudsygdomme. Sygdommen er arvelig og kronisk. Årsagen til psoriasis er ukendt.
Mere informationFacebookgruppen: Lasse og Carinas Roadshow
www.psoriasis.dk
www.abbott.dk
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Kilde: Psoreasis.dk


Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Psoreasis
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[24-02-2009 16:56]   

 

U1VOREhFRA==

» Alle artikler fra Sundhed


Drenge skal også tilbydes HPV-vaccine
Danske forældre savner oplysning og ligestilling.


Forebyggelse af jernmangel hos gravide
Jern overdoseres unødigt - med gener til følge.


Stamceller
Europæiske forældre opbevarer 350.000 af slagsen.


Motionstilbud til gravide
Gigtforeningen lancerer snart et nyt træningstilbud til grav...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau