Gluten til baby
Undgå alt babymad med gluten før de 6 måneder.
Du har måske set, at noget babymad skilter med, at det er uden gluten. Og det er ikke for sjov, at du skal kigge efter indholdet af gluten, når dit barn endnu ikke er fyldt 6 måneder.
Gluten i babys første mad (hvis du starter med lidt skemad inden 6 måneder) kan nemlig give dit barn glutenallergi - eller cøliaki, som det også kaldes.
Cøliaki er en sygdom, som sidder i tyktarmen, og som rammer en lille procentdel af befolkningen på den ene eller anden facon.
Den kan være arvelig, men symptomerne er ikke altid de samme.
Hverdag med glutenallergi
Børn (og voksne) med cøiaki kan ikke tåle gluten.
Det betyder altså, at de skal undgå hvede, rug og byg - hvilket kan være ganske vanskeligt i dagens Danmark.
Almindeligt brød, pasta, kage, færdigretter, slik og mange andre dagligdagsprodukter indeholder nemlig proteiner fra hvede, rug og byg og dermed gluten.
Det kan derfor være svært at få en almindelig hverdag til at hænge sammen med glutenallergi.
Derfor: Husk at baby ikke må få mad, der indeholder gluten, før baby er 6 måneder gammel.
Foto: Istockphoto.com