Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Zara Kaufmann (tidligere skribent)

Lagt online på Babyinfo.dk:
2008-12-09 06:40:34

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Børnefattigdommen i Danmark

stiger støt opad, og for alt for mange børn, vil december derfor ikke blive årets lykkeligste måned.

59.000 børn i Danmark lever i relativ fattigdom. Det svarer til 4,9 procent af alle børn i Danmark – og er en stigning på 0,7 procent siden 2002, hvor der var tale om 50.000 børn, som udgjorde 4,2 procent af alle børn. Det viser nye nationale tal, som Red Barnet og SFI offentliggør i dag.
 
- 59.000 fattige børn i Danmark - er 59.000 for mange. Det er både sørgeligt og helt uacceptabelt, at vi i et rigt samfund som det danske har så stor en gruppe af børn, der lever på økonomisk lavblus. For vi ved, at det har store og meget alvorlige konsekvenser for børnenes trivsel og udvikling, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.
 
Fattig og isoleret
Red Barnets erfaringer viser, at de fattige familier i stigende grad er nødt til at skære helt ind til benet og spare på både mad og de sociale aktiviteter, der kan sikre børnene en sund udvikling. Samtidig bliver børnene i de fattige familier stadig mere isoleret fra deres jævnaldrende og resten af samfundet.
- Vi oplever i stigende grad, at fattigdom og social isolation går hånd i hånd. På den ene side er de fattige børn isoleret, fordi de ikke har råd til at deltage i sociale aktiviteter i skolen og fritiden eller til f.eks. at komme væk fra boligblokken i ferier. Samtidig oplever mange fattige børn og forældre en forstærket følelse af at være anderledes og udenfor, fordi resten af samfundet for længst har lagt sig i overhalingsbanen. Mange gør alt for at skjule deres fattigdom og lever derfor ensomme og isoleret med deres historier, siger Mimi Jakobsen.
 
Enlige og kontanthjælpsmodtagere
De nye tal bygger på OECDs relative fattigdomsgrænse – dvs. 50 procent af medianen af den disponible indkomst i befolkningen. Og resultaterne peger indtil videre i retning af, at det især er børn af enlige forsørgere og forældre på kontanthjælp, der lever i fattigdom.
 
- Vi er i øjeblikket ved at se nærmere på udviklingen for disse grupper og er klar med resultaterne i løbet af foråret. Men det interessante er, at uanset hvordan man vender og drejer det, er der sket en stigning i antallet af fattige børn efter 2002 - og der er tale om en ikke ubetydelig andel af børnene, siger Mette Deding, seniorforsker ved SFI.


 
Bryd isolationen

Red Barnet mener, at der er brug for en massiv indsats på forskellige niveauer: Man bør fjerne økonomiske barrierer som f.eks. kontanthjælpsloft og starthjælp. Samtidig bør man sikre, at der i skoler og daginstitutioner er ressourcer til at hjælpe de fattige børn ud af isolationen og ind i fællesskabet. Og endelig bør der fastsættes en fattigdomsgrænse, så man fremover lettere kan måle og følge udviklingen.
- Vi ved, at fattige børn i dag er morgendagens fattige voksne. Der ingen undskyldning for ikke at gøre en seriøs indsats mod børnefattigdom i Danmark, siger Mimi Jakobsen


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Børnefattigdommen i Danmark
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[09-12-2008 06:40]   

 

RElWRVJTRQ==

» Alle artikler fra Diverse


London er igen storbyfavorit
Berlin er stadig populær, men flere har dyrket London i året...


Hver 10. kvinde slanker sig før sommerferien
Hver tiende kvinde slanker sig, før de hopper i bikinien. Bl...


Ferien i Tyskland er blevet dyrere
Vores tyske favoritdestinationer er, i følge Hotels.com, ste...


Smølferne og den fortryllede fløjte
Smølferne og den fortryllede fløjte udkommer for første gang...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau